Virksomheder møder sig fattige

Alexandra Krautwald bloggar om konsekvenserna runt affärsutveckling för ledare, som rådgivare till topp- och mellanchefer och författare av ledarskapsböcker är hennes röst eftertraktad.

Utan vår vetskap befann sig Alexandra med som observatör när vi (CCG) genomförde en strategiskt workshop för klient i Danmark. Hennes reaktion på den upplevelsen finns att läsa i sin helhet här och valda delar av hennes blogg-inlägg har vi lyft fram här. Tack Alexandra!

Alexandras spontana återkoppling
(återgivning från artikel)

“Häromdagen deltog jag i ett möte som hölls av ett stort företag. Mötet ägde rum digitalt” och stöttades av ett samverkanssystem från Clever Collaboration Group (CCG). 55 deltagare var med, alla hade blivit ombedda att förbereda sig, och ta med egen dator till mötet. Allas röster blev hörda och påverkade mötets utfall demokratiskt. Under normala mötesförhållanden skulle sessionen ha tagit mellan 4 – 5 timmar av varje deltagares arbetstid.

Här tog det bara 45 minuter

Jag kan intyga att det var effektivt. Protokollet från mötet genererades automatiskt och distribuerades direkt efter mötet. Slutsatser, överenskomna åtgärder och beslut angavs tydligt och ansvariga fanns angivna för varje uppgift. Systemet gav också möjlighet till uppföljning och säkerställde därmed att ingen av deltagarna i framtiden glömmer vad man kom överens om.”

Den stora kulramen behöver inte tas fram för att ta reda på vad vi alla kan spara på detta digitala arbetssätt.

Business case (taget från Alexandras artikel)

Ett medelstort företag med 100 anställda som håller 3 möten per vecka på 1 timme per möte, använder ca. 5’000’000 DKK per år på möten.

En kommun med 1’500 anställda som går till 2 möten per vecka på 1 timme och deltagare har en genomsnittlig månadslön på 25’000 DKK kan komma att spendera 24 miljoner DKK per år på möten.

Ett företag med 10’000 anställda med 4 möten per vecka på 1 timme per möte och en genomsnittlig månadslön på 30’000 DKK kommer spendera cirka 385’000’000 DKK. per år på möten.

Formeln är relativt enkel

(Antal anställda på din arbetsplats / avdelning)
x (antal möten per person och vecka)
x (typiskt möteslängd (i timmar))
x (anställdas genomsnittliga månadslön)
x 0,32.

(0.32 erhålls genom att ta 52 veckor x 12 månader / 1924 timmar per arbetsår.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Chinese (Simplified)EnglishFrenchGermanSpanishSwedish
%d bloggers like this: