Det började med ett #metoo- armband på tåget

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

För drygt ett år sedan satte sig Carolin Wilhelm på tåget från Stockholm där hon precis utbildat blivande hälsoinspiratörer på en myndighet i sin roll som hälsostrateg. På andra sidan bordet satt en man i kostym och talade i telefon. Runt handleden hade mannen ett armband med plastpärlor i regnbågsfärger med texten #metoo.

Armbandet väckte Carolins nyfikenhet ”Vem är detta som sitter och pratar affärer på tåget och bär en symbol som uttrycker stöd för den kraftfullaste kvinnorörelsen i nutid?” När mannen lade på luren och lutade sig fram över bordet och frågade ”Ursäkta mig, pratar jag för högt?” inleddes ett gott samtal på tåget om strategisk utveckling, processledning och facilitering i digitala verktyg och slutade ett par månader senare i en anställning.

Nu har du varit 3 månader på Clever Collaboration Group. Hur har den första tiden varit?

Det har varit så oerhört utvecklande och roligt och samtidigt omtumlande. Jag har arbetat nio år på Previa som hälsostrateg och har med åren blivit trygg i min roll, mina arbetsuppgifter, samarbeten med kunderna och mina kollegor. Min tidigare arbetsgivare Previa är en stor och stabil organisation där jag fått möjlighet att utvecklas i trygghet och nu har jag bytt till ett litet och snabbfotat bolag. Jag har på kort tid fått bredda min kompetens inom områden jag aldrig varit i närheten av tidigare, fått hantera en mängd variation av arbetsuppgifter och följt med mina nya kollegor Pierre och Maria och fått insikt i vad de gör och vad deras styrkor är.

Första veckan på jobbet inleddes med en intensiv introduktion till området Kontinuitetshantering. Pierre, Carolin och Maria står framför en älg med återanvända gosedjur på Mötesplats Samhällssäkerhet i Karlstad, november 2019.

Vår mission är Change the way people work together. På vilket sätt drömmer du om att förändra sättet människor arbetar tillsammans?

Mitt hjärta brinner för att utveckla organisationer och människor att må bra, prestera och hålla över tid. Jag tror på att organisationer och människor själva har svaren på vad de vill uppnå, vad de behöver och hur de ska göra för att nå dit. Jag tycker det är extra spännande att upptäcka hur de digitala processledningsverktyg som vi använder på CCG kan skapa ett mervärde. Jag ser många fördelar att kombinera traditionella och analoga arbetssätt som handlar om hur vi människor lär oss, möter varandra, kommunicerar och skapar stödjande miljöer med moderna och digitala arbetssätt som kan effektivisera, inkludera och när det behövs anonymisera utvecklingsprocesser.

Carolin har som uppdrag att utveckla affärsområdet Arbetsmiljö och hennes första initiativ är Healthy Workplace Sweden. I projektgruppen ingår i dagsläget sex akademiker och konsulter med passionen att stödja organisationer att utveckla ett Healthy Workplace.

Våra anställda har inskrivet i sina avtal att de uppmuntras att använda de tjänster, verktyg och produkter vi erbjuder våra kunder i ideellt engagemang. Var finns ditt engagemang idag?

I dagsläget har jag ideellt engagemang som ordförande, yogalärare och doula i en ideell yogaförening och ordförande i min yngsta dotters föräldrakooperativ som är en ekonomisk förening. Jag önskar framöver använda mig av de erfarenheter jag fått kring att utveckla hälsosamma organisationer under mina år i arbetslivet och ge tillbaka i mitt ideella engagemang. Jag vill framöver bidra till att utveckla trygga och hälsosamma miljöer för våra barn och ungdomar inom idrotten.

Carolin har bakgrund inom idrotten både som elitidrottande taekwondospelare med tio Svenska mästartitlar och flertal internationella meriter. Under och efter elitkarriären engagerade sig Carolin tränare för barn, vuxna och elitsatsande och hon satt sju år som ordförande i Haga Taekwondo idrottsförening i Göteborg.

Vi hälsar Carolin Wilhelm varmt välkommen till Clever Collaboration Group att tillsammans med oss förändra världen!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Chinese (Simplified)EnglishFrenchGermanSpanishSwedish
%d bloggers like this: