Ta en #digifika

Hur tar du hand om dina sociala relationer när du arbetar hemifrån? Vi införde digifika eftersom vi nästan aldrig är på samma plats men gärna ville träffas för att prata, som man gör kollegor emellan. Nu när corona-viruset slog till och tvingar många att arbeta hemifrån så vill vi tipsa om detta mysiga sätt att hålla kontakten.

Så här fungerar digifika hos oss:
Den som vill och kan kopplar upp sig kl 10.00 med bild och ljud. Man tar med en kopp med valfri dryck, förslagsvis kaffe eller te och något att mumsa på. Sen sitter vi och pratar om allt mellan jord och himmel, precis som det brukar vara i personalrummet på ett vanligt kontor. En stund av social samvaro som vi alla försöker prioritera och är superviktig när man inte ses så ofta i verkligheten.

Det är så viktigt att vi lagt in det som ett återkommande möte i kalendern för att påminnas om att koppla upp och ge varandra tid och utrymme. Upplevelsen är verkligen att vi är nära varandra trots fysisk distans.

Vi är resande konsulter med digitala superkrafter och det är inte ovanligt att våra medarbetare befinner sig på olika orter samma dag. Som en del i vårt egna arbetsmiljöarbete satte vi igång #digifika för en tid sedan.

På bilden sitter Pierre Wettergren i Stockholm, Carolin Wilhelm i Göteborg och Maria Larsson med den kramande Muminmuggen arbetar hemifrån.

Ta hand om dig så möts vi i den digitala verkligheten!

Chinese (Simplified)EnglishFrenchGermanSpanishSwedish
%d bloggers like this: