En vecka fylld av tomhet och kaos

Vecka 12 år 2020 kommer många av oss säkert minnas i lång tid framöver. Veckan då toalettpapper var lika eftertraktat som vatten i en stekhet öken och hyllorna på vissa platser i mataffärerna gapade tomma, då konsulternas kalendrar gick från fulla till tomma på tre dagar och då lokalerna helt plötsligt tömdes på människor.

Som resande konsulter med digitala superkrafter har vi självklart precis som alla andra hamnat i märkliga situationer i veckan. Som t.ex.när vår konsult Carolin tog tåget från Göteborg till Stockholm på måndag förmiddag. Hon checkade in på hotellet och skulle sätta sig för att förbereda återkopplingen av ett visselblåsarärende till en stor organisation dagen efter, då hon nås hon av nyheten att “Stockholmare uppmanas att arbeta hemifrån”. Det fysiska mötet blev ombokat till videosamtal och genomfördes via Teams i kombination med vårt digitala samverkansverktyg på hotellrummet innan Carolin tog tåget hem igen.

Carolin praktiserar avspänning på tåget innan nästa session

På eftermiddagen satt Carolin på tåget tillbaka till Göteborg när Pierre precis blev färdig med förberedelserna för en stor nationell workshop för 50 personer som tillsammans skulle ta fram en risk- och konsekvensanalys för hur man i organisationen kan hantera och skapa beredskap för scenariot 50 % bortfall av personal i anledning av pandemin. Planen var att genomföra workshopen i en stor lokal med flera gruppbord och med stöd av vårt digitala samverkansverktyg för effektiv, inkluderande och trygg dialog. Istället blev det 35 deltagare som kopplade upp online och workshopen kördes helt på distans med Pierre vid förarratten för faciliteringen i det digitala samverkansverktyget och Carolin fanns tillgänglig för IT-support via uppkoppling på tåget.

Det vi kan konstatera i slutet av veckan är att det är i kaos vi hittar spännande lösningar och i tomhet skapas potential att fylla på med nya idéer och samarbeten. Vi ser fram emot nästa vecka då vi ges möjlighet till fler kreativa lösningar och möten.

#tvättahänderna
Chinese (Simplified)EnglishFrenchGermanSpanishSwedish
%d bloggers like this: