Bättre arbetsmiljö för nyblivna föräldrar!

Som nybliven förälder blir det många lyft som sliter på kroppen. En bebis väger 3-4 kg vid födseln men växer snabbt och väger 10 kg vid ett års ålder. När Cecilia Larsson, VD för Larsson Innovation AB, fick barn och insåg hur många som utvecklar svåra ryggproblem började hon fundera på en lösning. ”Förstföderskor är oftast inte förberedda på att ibland behöva bära omkring på sin bebis hela nätterna och dagarna igenom. Ingen arbetsplats hade tillåtit en sådan arbetsställning så varför skall föräldrar göra det i hemmet?” undrar Cecilia.

”Förstföderskor är oftast inte förberedda på att ibland behöva bära omkring på sin bebis hela nätterna och dagarna igenom. Ingen arbetsplats hade tillåtit en sådan arbetsställning så varför skall föräldrar göra det i hemmet?” undrar Cecilia.

En ergonomisk babysäng från nyfödd till 9 mån

Cecilia beskriver att hennes innovation Bebb hjälper nyblivna föräldrar att skapa bättre förutsättningar för hälsosamma arbetsställningar för kroppen och tillgodoser de många behov av närhet och enkelhet som är viktig både för de nyblivna föräldrarna och det lilla barnet.

Wow, vilken grej! Tänkte vi på CCG Europe när vi kom i kontakt med Cecilia och hennes innovation via konsultnätverket Business Advisors vid Chalmers Industriteknik, där vi är rådgivare. Och vilken perfekt match att just vi fick träffa Cecilia och det blivande företaget Baby Bebb AB. Vår konsult Carolin Wilhelm är nämligen inte bara arbetsmiljöexpert hon är också gravidyogalärare och doula som stöttar föräldrar inför, under och efter förlossningen.

”Som nyförlöst är man som ett öppet sår både i kropp och själ. Jag är mamma till två fina barn där jag själv fått uppleva hur tungt och svårt det kan vara att som nyförlöst möta den nya rollen som förälder. Som mamma samt i mitt ideella engagemang som stödperson till blivande och nyblivna föräldrar dunkade mitt hjärta lite extra hårt när jag fick se Cecilia visa och prata om sin innovation. Bebb är en helt unik produkt på marknaden och kommer underlätta vardagen för många nyblivna föräldrar.” säger Carolin.

CCG Europe går in som delägare i Bebb Baby AB

”Nu har vi tagit steget till att bli partner och investerar i denna innovation och i Cecilia som är en nytänkande och förtroendegivande entreprenör med rätt driv som vi bedömer har framtiden för sig”, säger Pierre Wettergren, VD samt kontinuitetshanteringsexpert på CCG Europe.

Tillsammans skrev vi strax innan jul under aktieägaravtalet som innebär att CCG Europe går in som delägare till 5 % av det nybildade bolaget Baby Bebb AB och investerar både kontanta medel samt avsatt tid med våra konsulter. Cecilia berättar om sina tankar kring CCG Europe som delägare i Bebb Baby AB:

Jag ser fram emot att få ta del av den stora kunskapen som CCG Europe besitter inom arbetsmiljö, kontinuitet i verksamheten, samt möjligheten att effektivisera de mål Bebb Baby har satt upp, avslutar Cecilia.

Vi ser fram emot att tillsammans med Cecilia och Bebb Baby AB skapa bättre arbetsmiljö för nyblivna föräldrar!

Visste du följande om förlossning?
– 20% förlossningar avslutas i kejsarsnitt och det kan ta lång tid innan läkning
– 6% får allvarliga förlossningsskador
– 32% får problem med att magmusklernas inte går tillbaka efter graviditeten
– 50% av alla kvinnor har besvär från ryggen under graviditeten och många har också kvarstående besvär efter förlossningen

Om Konsultnätverket Business Advisors Chalmers Industriteknik

Konsultnätverket Business Advisors är ett affärsnätverk med erfarna entreprenörer och företagsledare där var och en har en egen ingående kunskap om och erfarenheter av de utmaningar och möjligheter som teknik- och kunskapsbaserade företag ställs inför. Chalmers Industriteknik är värd för nätverket Business Advisors.

CCG Europe har varit affärsrådgivare i Konsultnätverket Business Advisors sedan 2014. Du kan läsa mer om nätverket här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EnglishSwedish
%d bloggers like this: