En god arbetsmiljö i framtiden – eftersnack om regeringens nya arbetsmiljöstrategi

I februari 2021 presenterade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark regeringens nya arbetsmiljöstrategi – En god arbetsmiljö för framtiden. Arbetsmarknadsdepartementet tillsammans med Afa Försäkring har bjudit in till fyra digitala seminarier som fördjupar sig i arbetsmiljöstrategin. Healthy Workplace Sweden passade på att bjuda in till #eftersnack direkt efter seminariet.

Det första fördjupningsseminariet genomfördes 23 april på temat ”Ett hållbart arbetsliv – alla ska kunna, orka och vilja jobba ett helt arbetsliv”. Healthy Workplace Sweden bjöd in till eftersnack med syfte att erbjuda ett forum för att fånga upp de tankar och idéer som väcktes under seminariet och erbjuda ett plats att dela dessa med andra.

Totalt anmälde sig 35 deltagare från både offentlig och privat sektor som efter en kort introduktion delades upp i digitala grupprum och delade med sig av det man hört, sett och känt under seminariet. I samarbete med Clever Collaboration Group kunde deltagarna dokumentera sina dialoger i XLeap som är ett stödsystem för gruppdialoger och beslut sk GDSS (Group Decision Support System). När gruppdialogerna var slut återsamlades alla deltagare i huvudmötet och poppade lite kring vad som sagts i grupprummen.

Är du nyfiken på rapporten från eftersnacket kan du ladda ner den för att läsa i lugn och ro.

Vill du vara med på #eftersnack vid nästa fördjupningsseminarium som genomförs 28 maj på temat Ett hälsosamt arbetsliv – arbetslivet ska bidra till utveckling och välbefinnande?

Anmäl dig här

Chinese (Simplified)EnglishFrenchGermanSpanishSwedish
%d bloggers like this: