Hur kan du hantera kränkande beteenden?

Alla ska må bra på jobbet! Men vad händer när någon beter sig illa eller till och med mobbar? Att hantera kränkande beteenden på arbetsplatsen är något av det svåraste en arbetsgrupp kan råka ut för. Ingen vill vara ”the bad guy” och urspårade skämt vill ingen ta ansvar för. Det är mycket lättare att säga att hen är överkänslig eller lättkränkt som reagerar mot oschyssta beteenden. Att sätta upp en nollvision mot kränkningar på arbetsplatsen hjälper inte heller.

Så hur gör man och vem har ansvar?

För dig som vill veta mer om detta så har vi en föreläsning som kan bokas för din arbetsgrupp. På föreläsningen lyfter vi de svårigheter som kan uppstå i arbetsgrupper. Vi tittar på lagstiftning, oönskade beteenden och vad man kan göra åt det. Vi lovar att du efteråt kommer att tänka på helt nya sätt kring kränkande beteenden och hur man tar hand om det när det inträffar! 

Syfte med föreläsningen: Öka kunskapen kring kränkande beteende på arbetsplatsen och hur man kan hantera det på ett konstruktivt och omtänksamt sätt.

Mål: Efter föreläsningen ska du ha en ökad förståelse för vad kränkande beteende är, hur det uppstår och hur man kan hantera det samt börjat reflektera hur man har det på sin egen arbetsplats.

Målgrupp: Föreläsningen riktar sig till styrelser, ledningsgrupper, arbetsgrupper och andra sammanhang där människor möts.

Innehåll: Föreläsningen genomförs på 1,5 timme och sker online eller fysiskt på plats och innehåller moment av föreläsning, reflektion och dialog.

  • Vad säger arbetsmiljölagen och diskrimineringslagen om kränkande beteende?
  • Hur gör man kopplingen till FN:s Mänskliga rättigheter och Agenda 2030
  • Hur fungerar människor i grupp och vad har vi för behov av psykologisk trygghet i en arbetsgrupp?
  • Hur kan jag som kollega, chef och HR agera vid kränkande beteende i arbetsgruppen?

Maria Larsson – superentreprenören inom mänskliga rättigheter. Hennes främsta kompetens är att göra riktigt svåra ämnen begripliga och hon får saker att hända inom området jämställdhet, våld i nära relation och barns rättigheter, med hjälp av arbetssätt som används i helt andra branscher. Maria var med och startade polisens #metoo upprop #nödvärn och har varit deras kommunikations strateg hela vägen. Hon delar med sig av sina erfarenheter ifrån 25 år som tekniker i “manliga” yrken samt vittnesmål ifrån #nödvärn och hur man kan koppla kränkningar på arbetsplatsen till mänskliga rättigheter.

Carolin Wilhelm – har svart bälte i både Taekwondo och strategiskt arbetsmiljöarbete. Är man stark så måste man också vara snäll! Klokskap och medkänsla ihop med stor kunskap om människor, ledarskap och organisation är Carolins verktyg för att få arbetsgrupper att läka, må bra och växa som individer och som grupp. Carolin har efter sina 10 års tävlande i elitidrott arbetat med hälsa- och arbetsmiljöfrågor i arbetslivet sedan 2006 och är idag förutom seniorkonsult på CCG även VD för Healthy Workplace Sweden.

Varmt välkommen att höra av dig med frågor och förfrågan om en föreläsning!

Önskar du lägga till en workshop i samband med föreläsningen där du får stöd i att arbeta med att utforska gruppens normer och utveckla spelregler så hjälper vi gärna er med det också!

Maria.Larsson@ccgeurope.com tel 0708 384848
Carolin.Wilhelm@ccgeurope.com tel 0735 073537

Chinese (Simplified)EnglishFrenchGermanSpanishSwedish
%d bloggers like this: